Neem și Hipericum

Proprietățile copacului Neem şi ale plantei St John’s Wort sunt diferite, toate sunt importante şi citindu-le, sună ciudat că a fost necesar să se inventeze un produs nou şi nu pur şi simplu să se utilizeze separat.

Primul răspuns simplu este că în cazul în care una dintre ele, sau simpla combinare a acestor două extracte de importanță fitofarmaceutică ar fost capabilă de a face ceea ce Hyperoil este capabil să facă, acesta din urmă nu ar fi fost o descoperire.

Apoi, simpla combinare a uleiurilor de Neem şi St John’s Wort nu este capabilă de a realiza ceea ce Hyperoil realizează.

Realitatea este că diferitele ingrediente active prezente în cele două plante (vorbim despre cateva sute) face foarte dificilă sarcina de a identifica motivele specifice ce determină eficacitatea extraselor fitofarmaceutice în aplicarea lor separată, chiar mai mult dacât combinate.

Apoi, pentru a obţine un produs care exprimă cel mai bine acţiunea terapeutică pentru o nevoie specifică, este necesar un studiu de fezabilitate la limită: acesta este drumul pe care nimeni nu l-a făcut vreodată!
 

PROPRIETĂȚILE NEEM

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat Neem “Copac al secolul 21”. Este veșnic verde, şi poate atinge o înălţime de până la 25 de metri şi poate trăi până la 300 de ani.

Neem este considerat o componentă majoră în tradiţia Ayurvedică, de mii de ani. Textele vechi în sanscrită, învaţă că fiecare parte a arborelui (frunze, coajă, lemn, rădăcini, pulpa de fructe, flori) conţine substanţe cu efecte medicinale. Poate acesta este motivul pentru care în India Neem este, de asemenea, cunoscut sub numele “Satul Farmacie”.

Neem este atât de important încât există organizaţii internaţionale nonprofit, precum Fundaţia NEEM, susţinută de către ştiinţa internaţională şi ecologişti implicați în cercetările legate de Neem.

Citeşte mai mult despre proprietăţile Neem aici.

PROPRIETĂȚILE HYPERICUM (SUNĂTOARE)

“Cavalerii medievali au fost admiși la turniruri, numai după asigurarea şi jurământul de onoare să nu poarte sub armura St John’s wort, care le-ar da o protecţie necinstită.”

“Acest extract de ulei este obţinut prin macerare de buchete de flori proaspete de Hypericum (Hypericum Perforatum L.) în ulei vegetal”.

Citeşte mai mult despre proprietăţile Hypericum aici.