Istoria Hyperoil

În 2005 RI.MOS. a obținut licenţa de brevet ENEA (Agenția Națională Italiană pentru noi tehnologii, energie şi dezvoltare durabilă economică).

În 2006 au început testele clinice în medicina umană, cu o mare varietate de tratamente terapeutice a ulcerelor şi escarelor. Rimos a fost acreditata de către MIUR Laboratory (Ministerul Universităţilor şi Cercetării) din ianuarie 2007.

Constatările iniţiale la Clinica Barbantini din Lucca în Departamentul de vulneologie, una dintre cele mai importante centre naţionale de referinţă, au depășit chiar și cele mai optimiste prognoze.

În 2008, RI.MOS. a prezentat dosarul tehnic şi documentaţia necesară obținerii certificatului de înregistrare CE Holoil® (marcă pentru piaţa italiană) şi Hyperoil® (marcă pentru pieţele externe) ca Dispozitiv Medical clasa IIb.

În 2009 RI.MOS. a început comercializarea produsului sub denumirea de HYPERMIX® pentru uz veterinar şi în 2011 a început procesul de comercializare a mărcii Holoil® pentru uz uman (nume de brand folosite pentru comercializarea în piaţa italiană).

În data de 13/02/2013, prestigiosul Jurnalul ştiinţific BMJ (British Medical Journal) a publicat prima comunicare ştiinţifică cu privire la utilizarea HOLOIL în tratarea ulcerelor vasculare “picior diabetic”.

Dr. M. Letizia Iabichella, specialist in Angiologie si Vulnologie, autor al raportului de caz intitulat:

“Utilizarea extrasului de Hypericum perforatum și Azadirachta Indica la piciorul diabetic: un rezultat neaşteptat, documente clinice privind rezultatul tratamentului cu Holoil® pe baza unui tratament complicat al ulcerelor vasculare la picior la un pacient cu diabet zaharat cu susceptibilitate la infecţii recurente “.

Rapoartele în acest caz, au demonstrat eficacitatea clinică folosind Holoil® şi administrării sale în “auto-medicaţie la domiciliu” de către membrii familiei. Este prima dovadă medicală care arată un rezultat remarcabil şi important cu o soluție multifuncţională auto-suficientă avansată de origine vegetală, Holoil®, în ulcere vasculare la “picior diabetic”.

În decembrie 2012, RI.MOS. a achiziţionat licenţa de fabricare şi de piaţă a unui alt produs, brevetat în Europa şi în multe alte ţări non-europene.

RI.MOS. a fost angajat în această achiziţie pentru că această invenţie a fost o alternativă la fel de valabilă la Holoil®, deoarece se utilizează aceleaşi ingrediente active dar un sistem de producție diferit.

Metoda de producţie constă în extragerea principiilor active din cele două plante, Neem şi St John’s Wort, este inovatoare şi nu necesită producerea de ulei. Acest tip de producţie îmbunătăţeşte stabilitatea extractului şi poate în viitorul apropiat, acest lucru va duce la prelungirea duratei de valabilitate.

În martie 2012 a început campania de marketing în străinătate a acestui nou produs sub numele de HYPEROIL®.

În 2013 s-a anunţat lansarea unui nou brand, HOLOIL SYSTEM®, care grupează toate produsele de uz veterinar şi de uz uman provenite de la aceeaşi filozofie de producţie şi combinaţie de ingrediente active din Neem şi St John’s Wort, pentru a sprijini tratamentul leziunilor ţesuturilor în toate aplicațiile posibile.